12 august 2011

Ce deosebeste Android de celelalte SO pentru mobile?

Primul mediu care imbina urmatoarele caracteristici:

- platforma deschisa, libera bazata pe Linux si open source

- reciclabilitate: parti ale unei aplicatii pot fi folosite in alta aplicatie, componente built-in pot fi inlocuite cu propriile versiuni, etc.

- foarte multe servicii disponibile: detectarea locatiei prin GPS sau trianghiularizare, baze de date SQL completa, browser, harti, ce pot fi incorporate in aplicatii.

- management automat al ciclului de viata al aplicatiei: programele sunt izolate unele de celalalte prin multiple straturi de securitate, ce asigura un nivel de stabilitate nemaintalnit la smart phones pana acum. Utilizatorul nu isi mai face griji in legatura cu ce aplicatii sunt active si sa le inchida pe unele ca sa ruleze altele (Android le va killari); optimizari pentru consumul redus de energie.

- grafica si sunete de inalta calitate: codec-uri, OpenGL, Smooth, etc

- portabilitate in jurul a numeroase dispozitive hardware: toate programele sunt scrise in Java si sunt executate de masina virtuala Dalvik, codul fiind portabil in ARM, x86 si alte arhitecturi. Suporta numeroase metode de intrare: tastatura, atingere, trackball. Interfata poate fi aranjata pentru orice rezolutie si orientare; insa cel mai important lucru este software-ul care se poate scrie pentru el.

mai multe aici

Niciun comentariu: