26 decembrie 2012

Soft educational: OrarApp

Aplicatia particularizeaza orarul general pentru o scoala, generand orare pentru fiecare clasa si fiecare profesor.

Pasii de folosire:

1. Se scrie orarul scolii intr-un fisier Excel, in 5 spreadsheet-uri corespunzatoare fiecarei zile a saptamanii.
Este important sa se respecte formatul , pentru aceasta se poate descarca si completa un sablon pe care il gasiti mai jos [1].
* in fiecare celula, formatul trebuie sa fie exact: MATERIE - NumeProfesor. Daca la o anumita ora, o clasa poate avea 2 sau mai multe materii (care se fac prin rotatie din 2 in 2 saptamani de exemplu), se pune o bara / care indica cealalta optiune, in acelasi format. Exemplu:
DESEN - Popescu / MUZICA - Ionescu
* in partea stanga (coloana A) se afla lista tuturor claselor, care se poate modifica dupa plac - se pot adauga sau sterge numele claselor, incepand de la A3 in jos;
* deasupra, pe linia 2, se afla intervalele de timp in care se desfasoara orele, acestea de asemenea pot fi schimbate, cu conditia sa existe aceeasi lista de ore, in aceeasi ordine, in fiecare din cele 5 spreadsheet-uri;
* numele spreadsheet-urilor (luni, marti, ...) nu se pot modifica - daca nu exista orar pentru o zi, nu se va sterge spreadsheet-ul ci se va lasa gol.


2. Se deschide Orare.jar , si se selecteaza Excel-ul in care se afla orarul realizat conform specificatiilor de mai sus.


3. Va aparea un formular cu listele gasite, de clase si profesori. Apasand "genereaza" in dreptul unei clase sau profesor selectat are ca efect crearea unui nou Excel cu numele acestuia si cu orarul aferent . "Genereaza tot" salveaza orarele particulare ale tuturor claselor si tuturor profesorilor.




4. Si acum orarele sunt gata de printat si impartit claselor / profesorilor .

Important!
- aveti nevoie de un JDK (java development kit) pentru a putea executa programul - se instaleaza, in functie de sistemul de operare, de aici [2]
- aplicatia se deschide cu "Java platform SE binary" (click pe fisierul jar -> Properties -> Opens with.. -> Java platform SE binary)

Descarcare aplicatie:  link

[1] https://www.dropbox.com/s/u8rm1lx6p9d64bt/Orare-Template.xls
[2] http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/java-se-jdk-7-download-432154.html

Pentru sugestii & intrebari, nu ezitati sa lasati un comentariu sau email la adresa afisata in chenarul din partea dreapta a blogului!

Niciun comentariu: