07 septembrie 2014

Cont nou de email cu Outlook = Big Fuss!!!

Iată ce se întâmplă când îți creezi un cont nou cu Outlook și selectezi din greșeală un an al nașterii care te face minor. Ooops, te anunță că ești minor și că ai nevoie de consimțământul părinților. Ok, am greșit, nu sunt minor, de fapt sunt adult. Ce urmează?

Really? 
Trebuie să-mi dau datele bancare către Microsoft ?! Văd bine?! Cât de prost poate fi cineva încât să parcurgă acest pas ?!
După ce că mi-am dat numele, adresa, data nașterii și nr. de telefon pentru a primi confirmarea pe el (!),  se pare că următorul pas este să trimit datele bancare, pentru a demonstra că sunt adult.

Ok, go back. Sunt tot minor, greșisem mai devreme. 
Chiar trebuie să obțin consimțământul unui părinte, accept. Mă loghez cu celălalt cont de Microsoft și mă pregătesc să citesc sub ce condiții „copilul” meu se poate bucura de acest serviciu minunat numit Outlook.


Apăs bucuroasă YES, făcându-mă deocamdată că nu văd o nouă aberație marca Microsoft. Voi fi taxată cu 50 cenți (taxă de caritate). Un serviciu de email care costă !!!!!!!! - dar orice pt copil, nu? Mai departe.....

Fail. Pentru a demonstra că sunt și un părinte adevărat, trebuie să fiu oficial în aceeași țară cu copilul. Și nu sunt. Părintele are în setările contului ca țară România, copilul minor încearcă să se înregistreze din SUA.
Dar ei nu se uită că totul se petrece de pe același IP, deci sunt „lângă copil” acum?!

Nu înțeleg cine a propus acest registration flow atât de complicat și aberant pentru un simplu serviciu de email, care vorba aia, îl ai în 2 pași de la yahoo sau oricare alt furnizor, cu minim de informații. Who cares about the age, parent consent și așa mai departe, într-o lume virtuală în care oricine poate avea orice căsuță poștală cu orice nume și setare whatsoever?! O lume virtuală care a fost construită pe minciună, dacă se poate numi așa.
Microsoft se dovedește a fi extrem de irealist cu restricțiile pe care le impune și chiar jenant în clipa în care cere informații despre cartea de credit. Câtă nesimțire să ai ca sa dai buzna în felul acesta în viața privată a unei persoane doar pentru un serviciu amarât de email?

Și acum, pentru a finaliza testarea, să urmăm același scenariu de creare a unui cont, cu atenție la data nașterii de data asta.

SURPRIZĂ!!!!

Se pare că m-am jucat destul azi, sau s-au plictisit de mine. Mi-am făcut prea multe conturi azi, nu?? 
Cred e gravă situația.. dar oricum, chiar dacă mergea, îmi pierise cheful de a-mi crea un nou cont cu Outlook.

Niciun comentariu: